Mijn gelezen boeken van april

April was de maand van mijn nieuwe baan, maar ook van eindelijk wat mooier weer én lekker veel tijd om te lezen. Ik reis met het openbaar vervoer naar kantoor, dus dat betekent al een uur leestijd per dag. Daarnaast zit ik weer in een luisterboekenflow (luisterboeken en podcasts wisselen heel erg af bij mij) en ben ik weer extra gemotiveerd om te lezen nu ik weer in het boekenvak werk. Kijk mee naar welke boeken ik in april las en luisterde!

The Office BFFs – Jenna Fisher & Angela Kinsey. Dit boek is echt heel erg leuk als je The Office hebt gezien – en leuk vond. Ik heb genoten van alle behind the scenes-verhalen en inside info, en het was ook leuk dat sommige andere acteurs een stukje voorlazen. Het luisterboek is voorgelezen door Jenna en Angela zelf en dat is een dikke aanrader! Ik denk dat sommige verhalen op papier toch minder goed overkomen, en dan mis je natuurlijk ook de andere acteurs – zoals Ellie Kemper en Rainn Wilson – die delen voorlezen.

Huis van Lucht & Adem – Sarah J. Maas. Hier schreef ik eerder een uitgebreide recensie over. Lang verhaal kort: ik heb genoten van het boek, maar ik had er ook best wat op aan te merken. Wel heb ik héél veel zin om het derde deel te lezen, dat in januari 2024 verschijnt.

Wat de fak – Maryam Hassouni. Maryam vertelt in haar boek over de (seksuele) intimidatie en misstanden waar ze mee te maken krijgt in de Nederlandse film- en media-industrie. Ik vond het enorm interessant om te horen, maar ook erg schrijnend. Maryam leest het audioboek zelf voor en dat vond ik echt iets toevoegen.

Gouden bergen – Doortje Smithuijsen. In Gouden bergen schetst Doortje Smithuijsen een portret van de digitale generatie. Doortje volgt langere tijd een groep opkomende influencers en spreekt met agenten en PR-bureaus. Hoewel ik sommige informatie over Instagram en influencers al wist, vond ik het mega interessant om een écht kijkje in hun leven te krijgen. Niet alleen door vlogs en foto’s die vaak enorm in scène zijn gezet, maar door de ogen van een journalist. Ook dit boek luisterde ik via Storytel; Doortje leest het zelf voor en wederom vond ik dat een toevoeging.

Falling hard for the Royal Guard – Megan Clawson. Dit boek heeft een hele unieke setting, namelijk de Tower of Londen! Megan Clawson woont daar zelf ook, dus het verhaal is sterk geïnspireerd op haar eigen leven. Dit merk je ook tijdens het lezen. Vooral het tweede deel vond ik echt heel leuk. Het eerste deel was even inkomen, maar dat kwam ook doordat ik de plattegrond – die voorin het boek zit – niet bij de hand had. Met die plattegrond kun je namelijk veel beter een beeld vormen van de Tower.

Het geheime genootschap – Sarah Penner. Deze roman is eigenlijk een kruising tussen roman, mysterie en thriller. De setting is Victoriaans Londen, iets wat ik altijd heerlijk vindt om over te lezen. Het verhaal gaat over Lenna Wickes, die antwoorden wil vinden op vragen rondom de dood van haar zus. Al snel raakt ze verstrikt in het onderzoek rondom verschillende moorden die te maken hebben met het Londense Seancegenootschap. Hoewel het boek over geesten gaat, is het niet echt eng. Meer spannend. Ik vond het een leuk boek maar het heeft geen blijvende indruk op me achtergelaten.

Meester Leonie – Leonie van der Grinten. Ik mocht dit boek vast vooruitlezen voor mijn werk en dat beviel me zeer goed! Leonie vertelt over haar baan als strafrechtadvocaat; een wereld waar ik eigenlijk bijna niks vanaf wist. Ze neemt je op een hele toegankelijke manier mee in haar leven en creëert zo meer begrip voor wat ze doet. Ze vertelt onder andere hoe het is om criminele te verdedigen, maar laat ook de menselijke kant hiervan zien. Ik heb er veel van geleerd en denk dat dit boek het heel goed gaat doen! Meester Leonie verschijnt 6 juni.

Pleegkind – Claire KeeganHet was alweer even geleden dat ik literatuur las, maar een collega uit de boekhandel was enorm enthousiast over dit boek. Het telt slechts 92 pagina’s, maar in de drie kwartier die het me kostte om dit boek te lezen, voelde ik enorm veel emoties. Ik schreef daarom een recensie over Pleegkind en die lees je hier.

Ok dan niet – Katrin Swartenbroux. Dit boek was een feest der herkenning. Cliché maar waar: elke millenial of zillenial zou dit moeten lezen. Het is zó herkenbaar, zelfs al ben ik tien jaar jonger dan Katrin. Het luisterboek is door de auteur zelf ingesproken en eigenlijk voelt dat als een gesprek met een vriendin. Ik hoop dat Katrin meer boeken gaat schrijven.

Dat waren alle boeken die ik in april las! Ik ben zeker tevreden met het aantal: negen. Daarvan waren vijf luisterboeken en vier fysieke boeken, dus al met al een nette score! Hopelijk kan ik deze flow vasthouden in mei 🙂

Wat was het beste boek wat jij las in april?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *