De boeken die ik las in april

Daar ben ik weer! Mijn nieuwe baan is heel leuk en ik heb na twee maanden ook wel echt mijn plekje gevonden. Aangezien ik met mijn werk al veertig uur per week in WordPress bezig ben, moet ik wel bekennen dat ik niet altijd zin heb om dit in mijn vrije tijd ook nog te doen. Gelukkig nu wel, dus laten we kijken naar de boeken die ik in april heb gelezen. Spoiler alert: het zijn er een stuk minder dan ik van mezelf gewend ben, want nu ik niet meer in de boekhandel werk, lees ik helaas ook een stuk minder. Maar dat mag de pret niet drukken; het is evengoed een leuk lijstje!

Confrontaties – Simone Atangana BekonoIk zag dit boek opeens overal op internet voorbijkomen en dit debuut staat ook op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Terecht wat mij betreft, want Confrontaties is een rauw en interessant verhaal dat me bleef boeien tot het einde. Ik wil zeker meer van Simone gaan lezen!

De jongen in de sneeuw – Samuel Bjørk. Ik vond de eerste twee delen in deze trilogie bloedstollend spannend. Helaas viel dit derde deel me een beetje tegen. Ik vond de personages niet meer zo leuk als eerst en ook het verhaal boeide me een stuk minder. Wel blij dat ik de serie nu heb afgesloten en het einde was wel weer erg spannend, maar toch was dit wel ietwat teleurstellend.

De gevallen koning – Holly Black. Ik had al een tijd geen YA-fantasy meer gelezen en wat was het heerlijk om weer in een wereld vol fae te duiken! Ik vond het eerste deel van deze serie, De wrede prins, niet zo boeiend, maar ik hoorde van veel mensen dat het vanaf deel twee écht leuk zou worden. En daar ben ik het helemaal mee eens! Zoveel meer spanning en liefde in dit tweede deel, dat smaakte naar meer. Momenteel lees ik het laatste deel, De verbannen koningin. Daar zal ik waarschijnlijk een uitgebreide recensie over schrijven, dus die hebben jullie nog tegoed 🙂

Wondersmid – Jessica Townsend. Dit is het tweede deel in de ontzettend leuke Nevermoor serie. Ik luisterde dit boek vooral in de auto naar werk en terug, en dat maakte me ontzettend vrolijk. Alles is geweldig creatief bedacht, het verhaal is superspannend en er zat een twist in die ik zelfs niet zag aankomen. Echt een aanrader, ook als luisterboek!

West – Carys Davies. Dit boek wilde ik eigenlijk deze herfst al lezen, maar dat was er toen niet van gekomen. Omdat het boek minder dan tweehonderd bladzijden betreft, besloot ik het mee te nemen op een dag dat ik langere tijd in de bus zat. Ik had het snel uit, maar het deed me niet heel veel en ik denk dat ik het ook snel weer zal vergeten. Wel vond ik het einde erg goed, want alles kwam heel mooi samen.

Six Stories – Matt Wesolowski. Ik sloot deze maand af met een dikke aanrader, namelijk deze originele thriller. Ik raad je echt aan om dit audioboek te luisteren, aangezien het ingesproken is door een hele cast en daardoor een hele gave luisterbeleving is. Het verhaal gaat over een groep vrienden, waarvan één dood wordt aangetroffen in een moeras. De maker van de podcast Six Stories – die onopgeloste zaken onderzoekt – interviewt verschillende mensen om een beter beeld te krijgen van wat er twintig jaar geleden gebeurd is. Doordat het verhaal door zoveel verschillende stemmen is ingesproken, had ik echt het gevoel dat ik naar een True Crime podcast aan het luisteren was. Heel gaaf, en het verhaal was ook nog eens huiveringwekkend. Kleine tip: luister dit niet als je in het donker alleen naar huis loopt :’)

Ik las deze maand dus ‘maar’ zes boeken, maar gelukkig vond ik vier daarvan echt heel leuk. Ik moet nog wel even wennen aan het feit dat het waarschijnlijk nóg langer gaat duren voor ik al mijn ongelezen boeken kan verplaatsen naar de ‘gelezen’-kast, maar aan de andere kant komen er nu ook minder nieuwe boeken binnen. En het gaat uiteindelijk natuurlijk om het leesplezier 🙂

Wat is het beste boek dat jij de afgelopen tijd las?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *