Boeken die ik deze herfst wil lezen

Hoewel ik het moeilijk vind om officieel afscheid te nemen van de zomer, moet ik toegeven dat ik ook weer zin krijg in de herfst en de gezelligheid die daarbij hoort. Als buiten de regen met bakken uit de lucht komt heb ik altijd extra veel zin om te lezen. Geef mij maar een dekentje, een kop thee en een goed boek en je hoort me de rest van de dag niet. Vandaag deel ik een stapel boeken die ik zeker wil lezen deze herfst!

Nu het weer eerder donker wordt krijg ik meer zin om dikke fantasyboeken te lezen, dus daarvan heb ik er zeker een paar op mijn lijstje gezet. Harry Potter kan ook echt niet ontbreken en die herlees ik elk jaar het liefst. Ik heb alle Illustrated Editions van Jim Kay thuis liggen, maar daarvan heb ik tot nu toe alleen het eerste deel gelezen. Daarom ben ik mijn reread dit jaar begonnen met Harry Potter and the Chamber of Secrets. Wat blijft het toch heerlijk om jezelf te transporteren naar Hogwarts!

Disclaimer: Ik wil benadrukken dat ik het absoluut niet eens ben met de opvattingen van J.K. Rowling. Dat gezegd hebbende blijft Harry Potter een comfort read en zijn de illustraties van Jim Kay prachtig. Ik probeer de kunst los te zien van de kunstenaar zodat ik alsnog kan terugkeren naar Hogwarts wanneer ik daar behoefte aan heb.

De andere boeken die ik deze herfst wil lezen zijn:

Northanger Abbey – Jane Austen – Deze ga ik sowieso van mijn lijstje kunnen afstrepen, want ik ben Northanger Abbey op dit moment aan het lezen! Het is mijn eerste Jane Austen ooit. Toen ik op Twitter vroeg met welke Jane Austen ik het beste kon beginnen, kwam deze het meest naar voren. Ik leende hem van de bieb en ben nu ongeveer op de helft. Tot nu toe ben ik nog niet omvergeblazen, maar ik vind de schrijfstijl erg leuk en ben benieuwd wat er verder nog gaat gebeuren!

De verborgen geschiedenis – Donna Tartt – Ik hoor van zoveel mensen dat De verborgen geschiedenis het perfecte boek is om in de herfst te lezen omdat de sfeer lekker duister is en het zich afspeelt op een oude universiteit. Ook heb ik al meerdere mensen dit zien vergelijken met Een klein leven, en alleen om die reden wil ik het al een kans geven! Het is een behoorlijk dik boek, dus perfect voor een regenachtige dag.

Vrees en Wraak – Tomi AdeyemiVrees en Wraak is het vervolg op het geweldige Bloed en Beenderen, die ik een paar jaar geleden las en met een dikke vijf sterren beoordeelde. Het is een van mijn favoriete Young Adult fantasyboeken geworden. Eigenlijk wil ik het eerste boek nog herlezen voor ik aan het vervolg begin, om mezelf weer helemaal in de wereld van de Orïsha te verplaatsen.

Hier zijn we – Graham Swift – Dit boek wil ik al een hele tijd lezen omdat mijn collega deze prachtig vond. Hoewel de voorkant er heel zomers uit ziet en het verhaal zich ook in de zomer afspeelt, wil ik hem toch graag deze herfst lezen. Het boek is ook niet zo dik, wat een welkome afwisseling is voor de dikkere boeken die ik wil lezen.

Het zoutpad – Raynor Winn – Het zoutpad is altijd al een heel populair boek geweest, maar sinds de midprice editie is verschenen verkopen we hem op werk denk ik wel tien keer op een dag. Als een boek het zo goed doet wordt je natuurlijk nieuwsgierig naar de inhoud. Het verhaal is waargebeurd en klinkt enorm inspirerend, een koppel dat alles kwijtraakt en een wandeltocht van duizend kilometer gaat maken. Mocht ik dit een goed boek vinden, dan kan ik daarna gelijk door met het vervolg, De wilde stilte.

West – Carys Davies – Ik wil de komende tijd alle de boeken die ik geleend heb van vriendinnen en collega’s gaan lezen, zodat ik die weer kan teruggeven en mijn kast weer wat leger wordt. West heb ik geleend van een collega die hem heel goed vond en het klinkt ook wel als iets dat ik mooi zou kunnen vinden. De schrijfstijl schijnt heel poëtisch te zijn en dat is precies het soort stijl wat ik in de herfst graag lees. Ik ben benieuwd!

Ik ken mezelf een dagje langer dan vandaag en ik weet nu al dat ik van deze lijst af ga wijken, maar dat maakt het niet minder leuk om er eentje te maken! Natuurlijk zal ik ook weer delen welke boeken ik écht heb gelezen deze herfst.

Welke boeken staan er op jouw leeslijst voor komende herfst?

4 thoughts on “Boeken die ik deze herfst wil lezen

  1. Mooie lijst! En herkenbaar zeg; ik maak ook regelmatig TBRs maar wijk eigenlijk altijd af. Ik wil graag meer uit mijn eigen kast lezen de aankomende maanden. Ik heb niet echt specifieke boeken die op mijn lijst staan.

    1. Ohja, ik hoop de komende tijd ook meer uit mijn eigen kast te lezen. Dat voelt altijd goed, haha. Veel leesplezier alvast!

  2. Hier nog een fan van Raynor Winn 🙂 Ze schrijft zo mooi!
    Jane Austen staat al zo lang op mijn lijstje, maar toch heb ik nog nooit wat van haar gelezen #schaam en dat gaat dit jaar niet meer gebeuren, maar het moet ooit wel.

    1. Ik heb Northanger Abbey gelezen en die vond ik erg vermakelijk! En het is ook een boekje van maar 250 bladzijden dus een goede om uit te proberen lijkt me. Ik hoop snel aan Raynor Winn te gaan beginnen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *